GLA:D® Træning - artrose/slidgigt

Ved fysioterapeut Thomas Hansen

Lektionerne foregår i Gymnastiksalen i Fredericia Sundhedshus, Dronningensgade 97, 7000 Fredericia.

GLA:D® er et specifikt uddannelses- og træningstilbud til alle med symptomer på artrose/slidgigt i knæ- eller hofteled. Det er et videnskabeligt udviklet koncept, udarbejdet af Syddansk Universitet og følger nyeste anbefalinger for behandling af slidgigt i knæ og hofte.

Formålet er gennem specifik træning og viden blandt andet at reducere smerte, nedsætte medicinforbrug, få færre sygedage og forbedre funktionen og herigennem lette dagligdagen samt undgå eller udsætte en operation.

Træningen tilpasses den enkelte og foregår under fysioterapeutisk vejledning. Grunden til at det er holdtræning er blandt andet, at dette har vist dobbelt så god effekt som selvtræning.

Træningen har blandt andet fokus på: stabilitet omkring kropskernen/postural funktion, postural orientering, muskelstyrke i benene og funktionelle træningsøvelser.

Efter endt forløb fortsættes træningen på egen hånd, for eksempel i hjemmet, med udleveret træningsprogram, eller som fortsætter i aftenskolen til reduceret kursusgebyr.

GLA:D træning indeholder udover 12 timers neuromuskulær træning blandt andet:

  • Indledende undersøgelse med test og individuel instruktion til programmet (ca. 1 time)
  • Undervisning omhandlende artrose og behandling heraf (2 timer)
  • Afsluttende test

Der er omklædningsrum og mulighed for at tage bad efter træningen.

Vi har GLA:D® Træning:

  • Torsdag kl. 13.00-14.00
  • Torsdag kl. 14.00-15.00
  • Torsdag kl. 20.00-21.00

Du kan deltage i GLA:D® uden henvisning og kan desuden søge om tilskud (til holdundervisning) gennem Sygeforsikring Danmark.

FORTSÆTTELSE AF GLA:D TRÆNING: Har du gennemført et GLA:D forløb i Aftenskolen Magnum Opus, kan du tilmelde dig til et reduceret kursusgebyr; vælg GLA:D - fortsættelse.

Læs mere om tid, sted og pris her.

dof