Plask & leg, Begynder, Let-øvet og Øvet svømning (fra 3 år)

Lektionerne foregår følgende steder:

  • Badeland og Svømmehal i FIC Fredericia Idrætscenter, Vestre Ringvej 100, 7000 Fredericia. I badelandet er vandet og luften 32° varmt. I svømmehallen er vandet 27°.
  • Svømmehallen på Kirstinebjergskolen, Indre Ringvej 175, 7000 Fredericia. Vandet er 28,5° varmt.

Plask & leg er for de 3-5-årige, hvor børnene gennem leg og øvelser bliver trygge ved at være i vandet, uden at have far og mor lige ved hånden. Målet er, at give børnene alderssvarende udfordringer, der giver dem en generel tryghed i vandet samt mod til at afprøve deres egne grænser og formåen. Det overordnede mål er, at børnene skal være trygge, når de kommer i vandet uanset om de bruger trappen eller springer i fra kanten. De skal oparbejde mod til at slippe bunden, enten af sig selv eller ved hjælp af plade eller anden opdrift, være trygge ved at få vand i hovedet. De skal lære, at få hovedet under vand og ikke mindst hvordan de får det over vand igen. Og så skal de lære at bevæge sig gennem vandet ved egen hjælp. Børnene skal desuden øve sig på at være en del af en gruppe, kunne modtage kollektive beskeder og afvente deres tur. Dette er for at gøre børnene klar til kommer videre til begyndersvømning på et senere tidspunkt.

Begynder, Let-øvet og Øvet svømning (fra 5 år) arbejdes der videre med, at gøre børnene fortrolige med vand gennem leg og svømning. Der arbejdes med, at børnene tilegner sig de grundlæggende bevægelser med henblik på senere indlæring af de fire stilarter. På Letøvet/Øvet videreudvikler børnene deres grove bevægelser i stilarterne mod mere styrede og kontrollerede bevægelser.

På Begynder svømning m. én forældre foregår undervisningen på dybt vand (120 cm.) og derfor skal der en forældre med i vandet.

På Begynder svømning - særlige behov (fra 5 år) er det udelukkende på børnenes præmisser - niveauet sættes derfor af de tilmeldte børn. Holdet er for et barn og én forældre, forældren er med som barnets støtte. 

Undervisningen består af traditionel undervisning samt planlagte lege.

Instruktøren vurderer løbende børnenes niveau. Der kan derfor blive tale om, at nogle af børnene skifter hold i løbet af sæsonen for, at de får det optimale ud af undervisningen.

Læs mere om tid, sted og pris her.

dof