Træning for hjertepatienter

Ved idrætsinstruktør og sygeplejerske Dorte Rørmann

Lektionerne foregår i Gymnastiksalen i Fredericia Sundhedshus, Dronningensgade 97, 7000 Fredericia.

Hjerteholdet henvender sig til dig, der har været eller er hjertesyg. Du kan eksempelvis have været igennem en bypass-operation, fået lavet en ballonudvidelse, fået en ny hjerteklap eller er i medicinsk hjertebehandling.

Aflejringer i blodårerne er den hyppigste årsag til, at man bliver hjertesyg. Dette kan være livsstilsbetinget eller skyldes arvelige forhold. Hjertets og kredsløbets tilstand kan påvirkes positivt i form af bl.a. træning og sund kost. Det er derfor vigtigt, at træning bliver en integreret del af ens hverdag, så man optimerer forholdene ved hjertet og i kredsløbet, samt forhindrer hjerteproblemer senere i livet.

På Hjerteholdet starter vi altid med opvarmning og derefter træner vi både kondition og styrke. For at variere træningen anvendes forskellige redskaber som f.eks. kondicykler, stepbænke, elastikker, bolde, håndvægte, forskellige spil og hvad vi ellers finder på af sjove indslag.

Har du lyst til at træne sammen med andre, få lidt sved på panden og have det sjovt, så er du meget velkommen. Og husk, at dette hold er for dig, uanset om du har trænet før eller er nybegynder.

Der er omklædningsrum og mulighed for at tage bad efter træningen.

Deltagerne siger bl.a. om Hjertetræning:

"Jeg kan kun sige, at det har været en stor og god oplevelse af deltage på hjerteholdet. Stemningen er altid god - vi har det godt med hinanden - underviser og deltagere og deltagerne imellem. Det er ikke blot fysisk, man får meget ud af hjertegymnastikken, men også socialt. Således føler jeg mig altid glad og opmuntret, når jeg har været til hjertegymnastik." - Dorthe

Vi har Træning for hjertepatienter:

  • Onsdag kl. 16.30-17.30

Læs mere om tid, sted og pris her.

dof