Varmtvandstræning

Lektionerne foregår i Badeland i Fredericia Idrætscenter, Vestre Ringvej 100 og i Varmtvandsbassinet i Fredericia Sundhedshus, Dronningensgade 97, 7000 Fredericia. 

I Badeland er vandet og luften min. 32° varmt og i terapibassinet er vandet og luften 35° varmt. I Varmtvandsbassinet i Sundhedshuset er vandet 34° varmt.

Helt tilbage fra oldtiden har man vidst, at det virker smertelindende at bade i varmt vand. Det varme vand er med til at løsne op for kroppen og dét sammen med bevægelse gør, at man kan opleve en større bevægelighed i kroppen efter endt træning.

Varmtvandstræning er meget populært blandt smerte-ramte, da man oplever:

  • smertelindring
  • bevægelsesfrihed
  • afspænding
  • velvære

Har du svært ved at træne pga. smerter, så kan varmtvandstræning måske være noget for dig. Bryd den onde cirkel, der kan opstå ved smerter og ondt i kroppen, hvormed man er ikke så aktiv, fordi det gør ondt. Derved bliver musklerne ikke brugt som de kunne, hvilket giver spændte muskler og dermed flere smerter.

Du vil møde øvelser i vandet, der tilpasses dig med smerter og nedsat bevægelighed. Der er få deltagere på holdene og dermed plads til at tage hensyn til hver enkelt. Du bliver guidet i forhold til det, du formår og du får gode råd at tage med hjem og bruge i din dagligdag.

Vandets opdrift gør, at kroppen vejer mindre, når man er under vand. Derfor oplever man, at man kan bevæge sig mere frit og træne sin krop uden smerter.

Hvis man ikke er vant til, at træne i varmtvandsbassin, skal man passe på ikke at lægge for hårdt ud for ikke, at overbelaste sine led.

Vi har Varmtvandstræning i FIC og Fredericia Sundhedshus

Læs mere om tid, sted og pris her.

dof