Iyengar Yoga

Ved Iyengar yoga lærer Lone Jacobsen

Lektionerne foregår i Yogalokalet i Kongensgade, Kongensgade 26A, 7000 Fredericia.

Yoga er henvendt til dig, som ønsker en stærk og smidig krop. Der vil være forskellige teknikker med fokus på at styrke din koncentration samt balance.

Vi laver traditionel Iyengar yoga. Du bliver bevidst om musklerne, skelettet, åndedrættet og samspillet mellem samme. Du vil mærke yoga strækkenes gavnlige effekt dybt inde i dine led. Du bliver styrket både muskulært, mentalt og din balance forbedres.

Vi starter altid med de samme tre stillinger for at komme ned i kroppen og slippe dagen og slutter af med 5-10 min. afspænding.

I yogalokalet er der ro, hyggesnak foregår i 'loungen', hvor der altid er frisk vand.

Onsdag kl. 10.00-11.30: Iyengar Yoga for alle aldersgrupper. Vi arbejder intenst og stærkt, samtidig med at vi tager hensyn til skavanker. Vi udfører stillinger, der styrker skellettet, musklerne, stimulerer kroppens system og balancen, som er vigtig at træne. Vi bruger Iyengar yoga-skabte hjælpemidler, så vi kan holde stillingen i længere tid og dermed få en dyb og grundig effekt at stillingerne. 
Nybegynder er velkomne, Lone undervisningsdifferentierer, hvis nødvendigt.

Onsdag kl. 15.30-17.00 og 17.15-18.45Iyengar yoga for begge køn og alle aldersgrupper. Vi dyrker yoga i alle dens afskygninger. Vi starter altid blidt op, laver styrkende og stærke øvelser for hele kroppen, står på hovedet og skuldrene eller laver stillinger som du kan udføre, som har samme gavnlige effekt på kroppen og sindet. Nogle gange arbejde vi med bestemte områder af kroppen f. eks. skuldre, ryg eller hofte.

Torsdag kl. 10.00-11.30: Iyengar yoga hensyntagende: På dette hold har deltagerne skavanker af forskellig art. Derfor er der meget forklaring til de enkelte stillinger, så man lærer kroppen at kende, at arbejde med den på trods af skader og skavanker. Det viser sig ofte, at det at arbejde med en skade, ikke at beskytte den og indkapsle den, giver et godt resultat for helingsprocessen. Samtidig lærer vi ikke at kompenserer andre steder i kroppen, når vi har en skavank. Programmet afstemmes efter de tilmeldtes niveau.

Torsdag kl. 16.30-18.00: Iyengar Yoga, hvor kursisterne udfordres en anelse mere. Vi laver de samme stillinger, men går lidt dybere ved at finjustere stillingerne med verbale kommandoer og ved at bruge metoder i undervisningen, der øger dybden i stillingen. Alligevel vil du kunne deltage som nybegynder. Lone undervisningsdifferentierer, hvis nødvendigt, så alle bliver tilgodeset.

Torsdag kl. 18.15-19.45: Iyengar Yoga med hovedsageligt restituerende stillinger, som afslapper og opbygger kroppen. Der er fokus på åndedrætsøvelser og forskellige åndedrætsteknikker.

Vi har Iyengar Yoga:

  • Onsdag kl. 10.00-11.30
  • Onsdag kl. 15.30-17.00
  • Onsdag kl. 17.15-18.45
  • Torsdag kl. 10.00-11.30 (hensyntagende)
  • Torsdag kl. 16.30-18.00
  • Torsdag kl. 18.15-19.45

Se mere om tid, sted og pris her.

dof