En aftenskole med nye banelængder fylder fem år

Det er ikke det ”rene vand” at drive en aftenskole, men glæden ved vandet trækker mange kursister til. Det er Aftenskolen Magnum Opus et levende bevis på. For her vejer Aquadelen, de vandbaserede aktiviteter, tungt på kursuslisten, og er blevet opskriften på succes. Den 4. maj er det fem år siden skolen så dagens lys – og siden har den vokset sig stor, og kursisterne strømmer til fra nær og fjern.

Selvom det var lidt op ad bakke i starten for mor og datter, Jette og Kirstine Rosenfeldt, så har de ikke fortrudt et sekund, at de i foråret 2009 tog springet ud på det dybe vand og startede Aftenskolen Magnum Opus.

- Jeg er lidt overrasket over, hvor stærkt det er gået. Nu har jeg undervist på aftenskole i snart 30 år og havde aldrig troet, at det skulle komme så vidt, at jeg ville starte selv, men friheden ved selv at bestemme slagets gang og sætte kursen for undervisningstilbuddene har åbnet mange døre for os, lyder det begejstret fra Jette Rosenfeldt. 

I dag er aftenskolen en af Fredericias største, og selvom skolen er størst og først med nye, vandbaserede aktiviteter i lokalområdet, så rækker drømmen og visionen om en alternativ aftenskole også ud over bassinets traditionelle banelængder og dybder.

- For os er opskriften på en god aftenskole ikke bare at ride med på bølgen, selvom en stor del af succesen kan tilskrives vores vandbaserede aktiviteter. Vi skal hele tiden rokke lidt ved forestillingerne og udfordre os selv på fagligheden – og heldigvis har vi et stærkt hold af lærere, som har det faglige niveau og lysten til at bringe aftenundervisningen til nye højder, lyder det fra Jette Rosenfeldt.

Family business – og det våde element
Det våde element har altid været omdrejningspunktet for familien Rosenfeldt, også fordi Kirstine og hendes bror Anders Rosenfeldt har dyrket konkurrencesvømning på eliteplan, mens forældrene har været med hele vejen som instruktører. Så de har det i blodet – det med vand. Hele familien underviser i aftenskolen, så der er virkelig tale om family business, og forretningen går godt. Måske fordi der altid er rum til leg og fornyelse og frem for alt; plads til alle, der har brug for fællesskab og en fast anledning til at fordybe eller bevæge sig.

I efteråret mistede familien desværre far, Bjarne, som efter kort tids sygdom tabte kampen til kræft. Bjarne Rosenfeldt var lige til det sidste med, når familien underviste og tog vigtige beslutninger – og han er savnet af børn såvel som voksne. 

- Da vi startede aftenskolen, var jeg et sted i mit liv, hvor jeg havde lyst til at prøve kræfter med noget nyt og andet end ejendomsmæglerfaget og samtidig gerne ville udfordre mig selv som instruktør. Derfor tog vi initiativ til at starte aftenskolen, bl.a. fordi jeg kunne tage mig af alt det administrative med at drive skolen. Jeg begyndte samtidig på ergoterapeutuddannelsen, og det har givet mig et helt andet fagligt perspektiv på, hvad vi kan med vand – men også rent kommunikativt i holdundervisningen. Vi har startet mange nye hold, som bringer forskellige fagligheder og aktiviteter i spil på nye og spændende måder, og det har givet pote, siger Kirstine Rosenfeldt stolt.

Ingen grænser for kreativitet
Aftenskolen Magnum Opus har i dag 15 faste lærere tilknyttet, 35 forskellige hold og ca. 1800
kursister, og skolen er altid på udkig efter nye aktiviteter og undervisere. Selvom mange af holdene
foregår i vand, tilbyder aftenskolen også hold som Zumba Gold, hjerte- og KOL-træning, Kickboxing, stimulastik og forskelligt håndarbejde.

I skolens bestyrelse sidder foruden Jette Rosenfeldt og Kirstine Rosenfeldt også Gurli Poulsen, Malene Munch og Birgitte Snedker-Sørensen. De deltager alle aktivitet i Aftenskolens arbejde og er flittige holdgængere.

- Aftenskolen Magnum Opus er helt unik. Der er ingen grænser for kreativitet, og nye idéer får hurtigt vinger, hvis der er hold i dem, og det er helt sikkert med til at skabe liv og glæde for unge som ældre. Ja, selv aftenholdene om fredagen er en kæmpe succes. Fredericia er en idrætsby, der er mange foreninger om buddet. Ønsketænkning for Aftensskolen ville være, hvis det var muligt, at Fredericia Badeland kunne udvides. Vi har mange kursister på venteliste – og kunne sagtens udnytte pladsen, siger Birgitte Snedker-Sørensen med et smil på læben.

Sidste skud på stammen i ide-regnen
CareRejser er nyeste tiltag i Aftenskolen Magnum Opus’ nu næsten fem årige karriere, og henvender sig til alle, der har lyst til at prøve at kombinere ferie, velvære og behandling - et dejligt sted på Costa Blancas kyst i Spanien.

- Vi tilbyder daglig behandling i form af saltpeeling, mudderpakning, solbadning, saltbadning, diverse massager og fysisk aktivitet i vand og på land under kyndig vejledning af fagfolk så som læge, fysioterapeut, ergoterapeut – og afslapning i dejlige omgivelser. Livskvalitet er vigtigt – og vi tænker på det hele menneske. Vi er stolte over at kunne tilbyde disse ophold – og glæder os til at tage imod feriekursisterne, fortæller Jette Rosenfeldt.

Fødselsdagsmarkering
Den 4. maj 2014 fylder Aftenskolen Magnum Opus fem år, og det skal fejres med et brag af en fest fredag den 9. maj, hvor vi opfordrer alle vores kursister i at deltage i fødselsdagsarrangementet i Fredericia Badeland. Der vil være masser af aktiviteter, bl.a. Aqua Zumba for børn og voksne, konkurrencer - og rig mulighed for en hyggelig eftermiddag for små som store, slutter Kirstine Rosenfeldt.

Presse maj 2014

dof