Vi sætter flere små fisk i vandet

Aftenskolen Magnum Opus har stor succes med svømning for mindre børn i Fredericia. ”Det er vigtigt, at vores børn kan svømme. Vi har haft megen efterspørgsel på vores svømmeundervisning og starter nu flere hold op for børn mellem 5-10 år på Skansevejens Skole”, siger Kirstine Rosenfeldt fra Aftenskolen Magnum Opus.

Svømmeundervisningen i Folkeskolen er blevet nedprioriteret, det betyder, at Aftenskolen Magnum Opus har stor efterspørgsel på svømmeundervisning. De har lyttet til ønskerne fra børn såvel som forældre, og starter i dag nye hold for børn mellem 5-10 år op på Skansevejens Skole.

”Vi underviser børnene i at blive fortrolige med vandet gennem leg og svømning. Vi arbejder med, at børnene tilegner sig de grundlæggende bevægelser i de fire stilarter indenfor svømning mod mere styrede og kontrollerede bevægelser, fortæller Kirstine Rosenfeldt.

Instruktøren vurderer løbende børnenes niveau. Der kan derfor blive tale om, at nogle børn skifter hold i løbet af sæsonen for, at de får det optimale ud af undervisningen.

”Det er lykkedes os at komme ind i svømmehallen på Skansevejens Skole, da der desværre ikke var flere bassintider for os at få i Fredericia Idrætscenter i år, hvilket vi naturligvis er meget kede af. Vi rider som regel samme dag, som vi sadler, derfor starter vi op med det samme, og vi har fundet andre muligheder, så vi ikke skal vente til næste sæson med at sætte hold op”, siger Kirstine Rosenfeldt. 

Aftenskolen Magnum Opus håber, at de fra næste sæson igen kan samle al deres undervisning i Fredericia Idrætscenter.

Aftenskolen Magnum Opus har fået Heidi Ryborg som underviser på onsdagsholdene. Heidi har undervist i begynder- og letøvetsvømning siden 2009, og har også siden 2010 haft ”Plask og Leg”-undervisning på visitkortet. Heidi Ryborg har hjælpetræner Emma Lange med i bassinet, som skal være behjælpelig med undervisningen.

Anders Rosenfeldt vil støde til i løbet af efteråret, hvis der er behov for at starte yderligere hold op. Anders er uddannet svømmeinstruktør og er tidligere landsholdssvømmer.

Aftenskolen Magnum Opus har som noget helt nyt Aqua-Zumba for børn på programmet. Det er en fornøjelse at kunne kombinere musik og bevægelse – også for børn, og dermed være med til at styrke deres motorik og fortrolighed med vand.

”Der er stadig ledige pladser på vores hold - og vi glæder os meget til at byde børnene velkomme i vores aftenskole, som vi brænder for skal blive den bedste inden for aquabevægelse, slutter Kirstine Rosenfeldt, som selv er instruktør på flere af Aftenskolens aquahold.

dof